Bygga Bastu

Luftmassa som är kallare än den omgivande temperaturen strävar alltid efter att sjunka ned mot golvet. Rumstempererad luft sjunker alltså ned mot golvet om man inte kan blanda den med den varmare luften i bastun.

För att inte skapa en kalluftzon i de nedre delarna i bastun, skall den inkommande luftventilen placeras ovanför bastuaggregatet, så att den omedelbart blandas med den varma cirkulerande luften från bastuaggregatet.  Då skapas en jämnare temperatur i bastun.

Frånluften skall ventileras ut med en mekanisk frånluftsfläkt i ca 200 mm från golvnivå, diagonalt så långt bort som möjligt från tilluften.
Tilluftsventilens placering skall vara på vägg eller i tak minst 500 mm över bastuaggregatet. Hitta våra olika tillbehör för ventilation i vår digitala katalog.

Genom att ha rätt ventilation sparar du energi, minskar påfrestningar på aggregatet och får en snabbare uppvärmning och jämn temperatur i bastun.

Läs mer om om de olika typerna av ventilation i bastun genom att klicka här. 

Du kan läsa mer om att bygga bastu och våra produkter i vår digitala katalog.

Bli inspirerad

Är du ute efter en inspirationsbilder så finns det här. Kom in och låt dig inspireras för att utveckla just din idé till verklighet!

Inspirationsbilder